Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

10 τρόποι να αντιμετωπίσει ένας μπαμπάς το κλάμα του μωρού


Οι μπαμπάδες δεν έχουν πάντα τα πρωτεία στην φύλαξη των μωρών τους, αλλά αν τους προσέξει κανείς καλύτερα, θα παρατηρήσει ότι όλοι τους έχουν έναν μαγικό τρόπο να καλμάρουν ένα
10 τρόποι να αντιμετωπίσει ένας μπαμπάς το κλάμα του μωρού
μωρό που κλαίει, με πολύ απλά κολπάκια!
Διαβάστε παρακάτω δέκα από αυτά, αλλά μην περιοριστείτε. Ανακαλύψτε δικούς σας, μοναδικούς, τρόπους να επικοινωνείτε με το μωρό σας, κάνοντάς το να σταματάει το κλάμα.
Να είστε παρατηρητικοί 
Το να μάθετε πώς να καλμάρετε ένα μωρό, όταν κλαίει με αναφιλητά, πραγματικά χρειάζεται υπομονή και πολλές δοκιμές, μέχρι να βρείτε αυτό που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μην αποκλείετε, λοιπόν, τίποτα και, πάνω από όλα, παρατηρήστε τι κάνει κάποιος πιο έμπειρος από εσάς σε αντίστοιχη περίπτωση.
Νοιώστε τον πόνο του
Είναι άσκοπο να βάζετε την αγαπημένη μουσική του μωρού, για να σταματήσει το κλάμα, όταν αυτό πεινάει, ή να του αλλάζετε πάνα, όταν βγάζει δοντάκια. Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να βρείτε την αιτία, που προκαλεί αυτή την αντίδραση. Αν και αυτό ακούγεται απόλυτα λογικό, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο!
Δοκιμάστε το πιπίλισμα
Αν δεν μπορείτε να βρείτε τι προκαλεί το πρόβλημα, προσφέρετε στο μωρό να πιπιλίσει το μικρό σας δακτυλάκι. Είναι ένα κλασικό κόλπο, που «πιάνει» πολύ συχνά. Το κλειδί είναι να βάλετε το δάκτυλό σας μέσα στο στοματάκι του μωρού με το μαλακό μέρος του προς τα ούλα, ώστε να μην το τραυματίσετε με τα νύχια σας.
Φτιάξτε του να πιεί
Προσπαθήστε να του δώσετε ένα ζεστό μπουκάλι γάλα, ή να το δώσετε στη μαμά του να το θηλάσει. Μόνο, όμως, γι’ αυτό. Όχι για να το ηρεμήσει, επειδή δεν μπορείτε εσείς!
Κουνήστε το
Τα μωρά αγαπούν την κίνηση και ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους το προσφέρει αυτό είναι ο μπαμπάς τους. Κουνήστε το μωρό αρμονικά δεξιά και αριστερά, κρατώντας το στην αγκαλιά σας.
Χορέψτε
Κρατήστε το μωρό με τέτοιο τρόπο, ώστε τα χεράκια του να αγκαλιάζουν το λαιμό σας. Αρχίστε να χορεύετε απαλά, στους ήχους μιας όχι έντονης μουσικής, τραγουδώντας και κάνοντας επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Θα δείτε ότι και αυτό το κόλπο «δουλεύει» καλά! Δεν έχει σημασία ο χορός, απλά εναρμονίστε τις κινήσεις σας με τον ρυθμό της μουσικής. Όταν το μωρό αρχίσει να είναι πιο ήρεμο, χαμηλώστε τον τόνο της φωνής σας σταδιακά. Τα καταφέρατε!
Μετατραπείτε σε κλόουν
Οι ήχοι των σωματικών λειτουργιών, οι γκριμάτσες και οι αστείες κινήσεις, δεν κάνουν μόνο τα μεγάλα παιδιά να διασκεδάζουν, αλλά και τα μικρά. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να ξεχαστούν από το αίτιο, που προκάλεσε το κλάμα και να σταματήσουν.
Τραγουδήστε
Για πολλούς από εσάς μπορεί να αποτελεί ντροπή το να τραγουδάτε μπροστά σε κοινό, αλλά δεν πρέπει να ισχύει το ίδιο και με το μωρό σας. Όσο πιο παράφωνος και περίεργος είναι ο ήχος, που βγαίνει από το στόμα σας σε μορφή τραγουδιού, τόσο περισσότερο αποσπά ευχάριστα την προσοχή του μωρού.
Αγκαλίτσα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο για τα μωρά από την αίσθηση του σώματος του γονέα τους πάνω τους, τον ρυθμικό χτύπο της καρδιάς του και την αναπνοή του. Κρατώντας το αγκαλιά, κάντε παλίνδρομες ελαφριές κινήσεις και αφήστε το να κουρνιάσει στην αγκαλιά σας. Προσοχή μην πάρει εσάς ο ύπνος, όμως!
Υπομονή
Αν έχετε κάνει τα πάντα, έχετε διαπιστώσει ότι δεν πεινάει, δεν θέλει άλλαγμα και δεν πονάει, αλλά εξακολουθεί να κλαίει, πρέπει να το αφήσετε να ηρεμήσει μόνο του. Μερικές φορές τα μωρά κλαίνε χωρίς εμφανή λόγο και σταματάνε, επίσης, όποτε θέλουν. Προσπαθήστε να κάνετε υπομονή και κάποια στιγμή, σύντομα, θα σταματήσει. Αλλωστε, μην ξεχνάτε οτι, στην παρούσα φάση, το κλάμα αποτελεί και τον μοναδικο τρόπο επικοινωνίας του με το γύρω περιβάλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: