Ετικέτες

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Η δίαιτα στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το IQ του μωρού


Από επιστήμονες διαπιστώθηκε ότι, η περικοπή από τη διατροφή μιας μητέρας θρεπτικών συστατικών και ακόμα και μικρής ποσότητας θερμίδων, κατά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά, σε σημαντικό
Η δίαιτα στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το IQ του μωρού
βαθμό, την εγκεφαλική ανάπτυξη του αγέννητου ακόμα παιδιού τους.
Αν και η μελέτη διενεργήθηκε με παρακολούθηση πειραματόζωων, οι ερευνητές λένε ότι τα ίδια ευρήματα ισχύουν και για τις γυναίκες, ενώ τόνισαν τους δια βίου κινδύνους που υπάρχουν για τα βρέφη, εάν οι μητέρες τους δεν τρώνε υγιεινά. Χαμηλό IQ, προβλήματα συμπεριφοράς, κίνδυνος ανάπτυξης αυτισμού, κατάθλιψης, ακόμα και σχιζοφρένιας!
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της μελέτης, Δρ Thomas Mc Donald, τα συμπεράσματα αυτά έρχονται να υπερτονίσουν την άποψη πως, «η κακή διατροφή κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να μεταβάλει την ανάπτυξη των οργάνων ενός εμβρύου - στην προκειμένη περίπτωση του εγκεφάλου - με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις σε όλη τη ζωή του παιδιού.»
Τα σημαντικότερα προβλήματα φαίνεται ότι μπορεί να παρουσιαστούν σε μητέρες, που βρίσκονται ακόμα στην εφηβεία και εκείνες που είναι σε προχωρημένη πλέον ηλικία. Στις πρώτες, επειδή και το δικό τους σώμα αναπτύσσεται ακόμα, χρησιμοποιεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τη δική του εξέλιξη απ’ ότι εάν ήταν η γυναίκα ενήλικη, ενώ στις δεύτερες, η κακή κυκλοφορία του αίματος, λόγω αγγειακών σκληρύνσεων, μειώνει την πρόσληψη των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών από το έμβρυο.
Εκτός όμως από αυτές τις γυναίκες, που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και παίρνουν συγκεκριμένες οδηγίες από το γυναικολόγο τους, υπάρχουν και κάποιες που θέλοντας να κρατήσουν το σώμα τους σε «καλή» κατάσταση, ακολουθούν μειωμένη θερμιδική διατροφή και αποφυγή τροφών με υψηλή ενέργεια.
Μέσα από τη μελέτη οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη μιας νέας μητέρας, αλλά και του εμβρύου της, για σωστή και ισορροπημένη διατροφή, όπου η μητέρα θα τρώει για έναν άνθρωπο και όχι για λιγότερους ή «δυο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: